Téli puncs

Hozzávalók:
1 liter feketeribizlilé
5 dl narancslé
5 dl száraz vörösbor
1-2 db fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 db vaníliarúd
10 dkg porcukor
1 narancs

Elkészítése:
A ribizlilevet, a narancslevet, a vörösbort, a fűszereket, a felhasított vaníliarudat és a cukrot egy főzőedényben elkeverjük és felhevítjük. A narancsot megmossuk, megtöröljük és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Ezeket elfelezzük vagy negyedeljük és a puncshoz adjuk. Tálalás előtt a fűszereket és a vaníliarudat kiszedjük.

1 megjegyzés:

renugard írta...

Ez a recept egy igen finom italt ír le, aminek vajmi kevés köze van a puncshoz. A puncs legalapvetőbb alkotóeleme a rum.
Rum nélkül a puncs, mint Star Wars Luke Skywalker nélkül. :)